2016. április 11., hétfő

Tanácsok 54 - Autós úti csomagról

Rettentően izgatott vagyok: elkezdtük szervezni idén nyárra is egy észak-olaszországi road tripet. Hurrá! Sőt, külön hurrá, hogy idén négyen utazunk majd Zsannáékkal. Emiatt persze kicsit helytakarékosabban kell csomagolnunk, mert a tíznapnyi holminak bele kell férnie egy kézipoggyásznyi táskába, úgyhogy elkezdtem végiggondolni, mi az, ami nekem bevált tavaly (a kapszularuhatárról már korábban írtam, de idén az is módosul egy kicsit, mert a városnézésen kívül beiktatunk némi természetjárást is, tekintettel a hegyek gyógyíthatatlan szerelmeseire).
Utazáskor nagyon szeretem felhasználni az év közben kapott sampon-, arckrém- és egyéb mintákat; cseppnyi helyet foglalnak, és egyébként biztosan évekig kerülgetném őket. Így is előfordul, hogy hónapokkal később csodálkozom rájuk, pedig százszor megfogadtam, hogy beiktatok egy-egy önkényeztető napot, és záros határidőn belül felhasználom őket... ami még tuti lesz nálam: pár filter a kedvenc teámból, rágógumi vagy mentolos cukorka (autóutakhoz elengedhetetlen), alap gyógyszerek, mini varrókészlet, és a Velencében aranyat érő rovarriasztó.
Autós utaknál nemigen érdekes, de repülőn figyelni szoktam rá, hogy lehetőleg szilárd halmazállapotú holmik legyenek a nesszeszeremben (sampon, szappan, krémparfüm). Ami viszont annál fontosabb: a kényelem! Biztos, hogy viszek majd nyakpárnát, sőt: felfújható kispárnát is, valamint füldugót, szemmaszkot, és egy multifunkciós takaró-sálat. Lassan elkezdem összeállítani a checklistet, hogy az olyan apróságokról se feledkezzek meg a nagy izgalomban, mint az extra memóriakártya a fényképezőgépbe - és ami a legfontosabb: idén igyekszem majd a hazautazás után emberi időn belül kipakolni az útitáskát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése