2016. február 15., hétfő

Tanácsok 47 - Fehérneműről

Tizenkét évvel ezelőtt történt, hogy rászabadultam a Victoria's Secret ezerféle színben pompázó, nőies fehérnemű-csodáira - van olyan, amelyik máig a fiókomban lapul. Természetesen rosszul teszi: ez ugyanis azt jelenti, hogy képtelen voltam rendeltetése szerint kihasználni, és - ahogy annak lennie kellett volna - elhordani az elmúlt évek alatt. A pillangókkal hímzett, almazöld-vaníliasárga melltartóra ránézni is gyönyörűség, de még mindig nincs olyan ruhám, amihez maximálisan illene.
Amit megtanultam tehát: szinte csakis testszínű (figyelem, ez mindenkinél más árnyalat lesz) és fekete fehérneműket vásárolok - a fehér ugyanis a sűrű mosásoknak köszönhetően nagyon hamar megsárgul, megszürkül, megrondul, továbbá én úgy találom, hogy jobban áttűnik a könnyű anyagokon, mint a testszínű. Sőt, azért is hasznos a színeket korlátozni, mert ha a bugyik megadják magukat, a melltartó-párjukhoz egyszerűen lehet új alsót vásárolni. Az alap melltartó-készlet nálam egyébként így néz ki:
 • két bélelt (testszínű és fekete)
 • két pamut, nyárra (testszínű és fehér)
 • variálható, levehető pántos, amiket mindenféle ravaszul kivágott, fél-vállas, stb. ruhák alá felvehetsz (testszínű)
 • varrás nélküli, bélelt, pólók alá (testszínű - az enyém ráadásul merevítő nélküli, úgyhogy ezt hordom azokon a napokon is, amikor a kényelem maximálisan fontos, pl. utazáskor)
 • csinos csipkés, aminek nem bánod, ha kilátszik a vállpántja
 • egy olyan, ami csodás dekoltázst varázsol
 • sportmelltartók, annak függvényében , hogy mennyit és mit sportolsz (és a felsőrészeid egyébként tartalmaznak-e beépített melltartót, és ez elég-e neked)
 

5 megjegyzés:

 1. A fehér sem szürkül, ha természetesen fehér ruhákhoz való mosószerrel mossuk és fehér színű öblítővel!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Sajnos én úgy tapasztaltam, hogy a vállpánt egy idő után elszíneződik, akármivel mosom :(

   Törlés
  2. Nekem nem, hál'Istennek. 99%-ban Triumphot veszek,azok legalábbis nem szineződnek nekem ezzel a trükkel.

   Törlés
 2. Én meg nem bírok letenni arról, hogy a fehérneműs fiókom ne a szivárvány minden színében pompázzon, és egyenesen rosszul érzem magamat, ha az aznapi felsőruháim (vagy kiegészítőim) színétől eltérő alsóneműt kell húznom... (Arról nem is beszélve, hogy a kéknek vagy 4-5 árnyalata is harcra kélhet egymással! ;))

  VálaszTörlés