2016. január 18., hétfő

Tanácsok 43 - Vendégekről

Tanulj attól, aki a saját kárán jött rá: sose kísérletezz a vendégeiden! Legyen néhány jól bevált, hülyebiztos recepted, amit csukott szemmel is el tudsz készíteni, és ezekkel rukkolj elő, ha vendégség van nálatok. Én egyszer próbáltam egy marokkói padlizsánsalátával, egy másik alkalommal pedig borsós-pesztós humusszal meglepni őket - nos, ami azt illeti, a meglepetés sikerült; nem gondoltam volna, hogy egy hétig fogom enni mindkettőt. Azóta rendszeresen ugyanazokhoz a fogásokhoz nyúlok. A legjobb, ha te is összeállítasz egy rövid listát: legyen rajta egy húsos fogás - az enyém csirkés, mert a malacot nem mindenki eszi, a marha elkészítése terén pedig kihívásokkal küszködöm: még mindig keresem a nem-cipőtalppá-sütés tuti módszerét. Legyen egy magyaros, a külföldi vendégeknek. Legyen egy vegetáriánus, és legyen egy villámgyors, aminek a hozzávalói mindig ott sorakoznak a kamrapolcon. Ha nagy nálatok a vendégjárás, minden kategóriában lehet két menüsorod. Én a sajátomhoz hozzácsaptam egy halas változatot is, és mindig megdöbbenek, ha belegondolok, hogy tizenhárom éve aratja a sikereket az asztalnál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése