2015. november 16., hétfő

Tanácsok 34 - Rendszerezésről

Amikor megírtam a szakdolgozatomat, rettentően féltem tőle, hogy valami történik vele és elvész: épp ezért a laptopomon kívül elmentettem a Google Docs-on tárolt dokumentumaim közé, egy pendrive-ra, valamint elküldtem e-mailen a konzulensemnek.
Aztán tíz nappal később ellopták a laptopomat, és nekem elmondhatatlan megkönnyebbülés volt, hogy legalább a dolgozatom miatt nem kell izgulnom.

A következő jótanács tehát: a technika ördöge még kevésbé alszik, mint az összes többi, úgyhogy biztosítsd be magad több oldalról. Jó, ha egy külső tárolón vannak a file-jaid, de még jobb, ha több oldalról bebiztosítod magad, pl. a Google Docs, és a Picasa segítségével. Állatira tudnak ám fájni az elveszett fényképek...
Ha már benne vagy a rendszerezésben: ha van Kindle-d, az e-könyveidet tárold az ehhez tartozó könyvtárban.

Ugyanez vonatkozik a telefonodra. Mentsd el rendszeresen a fotóidat, kontaktjaidat, és minden mást, amit fontosnak tartasz. Sose lehet tudni, mikor ázol meg annyira egy nyári felhőszakadásban, hogy a telefonod az elkövetkező két éjszakát egy tál rizsben kell, hogy töltse (szilikagél épp nem volt), te meg ott imádkozol mellette, hogy magához térjen.

És ha van rá lehetőséged, köss biztosítást a kütyüidre.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése