2015. november 25., szerda

Pizzáról

Jól tudjuk: a pizza akkor is jó, ha nem jó - ennek ellenére az előző estéről megmaradt, hideg és nyúlós pizza nem a gasztronómiai élvezetek csúcsa. Még szerencse, hogy ezen könnyen segíthetünk! A múltkori, konyhai maradékokról szóló bejegyzés által ihletve most mutatok néhány konkrét tippet a másnapi pizza felhasználására.
  1. A legegyszerűbb: sose mikrózd a pizzát. Sokkal jobb, ha előveszed a konyhaszekrényből a szendvicssütőt, két pizzaszeletet összeborítasz, közéjük szórsz egy kis reszelt sajtot, és összesütöd őket. Ugyanezt serpenyőben is elvégezheted. Ta-damm! Pizza-quesadilla. A kötelező sajton kívül tetszés szerint tupírozhatod a töltelékét mással is.
  2. Amilyen finom a pizza szegélye frissen, olyan borzasztó másnap. Sokkal jobb, ha ezeket levágod, és a már említett módszer alapján krutonként hasznosítod újra.
  3. És hogy mihez kezdj a közepével? Mondjuk készíts lasagnát, és középső réteg gyanánt használd fel a szeleteket.
  4. Esetleg vágd falatnyi darabokra, és dobj össze egy frittatát vagy quiche-t, amibe belekeverheted.
  5. Ha nagyobbak a szeletek, felvághatod őket csíkokra, és mindenféle töltelékkel (maradék csirkével, felvágottal, marinált cukkini-szeletekkel, gombával és persze sajttal) felgurigázhatod őket kis tekercsekké, hogy aztán pár perc alatt készre süsd őket a sütőben. Már csak egy egyszerű salátát kell hozzá összedobni, és kész is az újrahasznosított vacsora.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése