2015. július 27., hétfő

Tanácsok 18 - Pezsgőről

Ez egy roppant egyszerű tanács lesz: legyen mindig egy üveg pezsgő a hűtődben (lehet pici üveg is). És tudd, hogyan kell biztonságosan kinyitni. Én tizennyolc évesen tanultam meg a fontos szabályt, amit azóta mindig betartok: egy konyharuhát addig hajtogatok, amíg tíz centiméter széles sávot nem kapok belőle, és ezt átvetem a dugón úgy, hogy a két végét hozzáfogom az üveg nyakához. Így semmiképpen nem tud messzire kilőni, még ha véletlenül fel is rázódott volna.
 
“Always keep a bottle of champagne in the fridge for special occasions. Sometimes, the special occasion is having a bottle of champagne in the fridge!“
(Hester Browne)
 
A pezsgő annyira az ünnepi alkalmakhoz társul, hogy önmagában képes a legszürkébb hétköznapot is fantasztikussá varázsolni. Lehet vigasztalás egy nehéz nap végén. Vagy koccinthatsz arra, hogy vettél egy mesés új cipőt. Esetleg arra, hogy végre elértük a hét közepét! És persze a legjobb, ha váratlan ünneplésre kerül sor, egy csodás hír vagy egy rég látott vendég okán. 

Nincs kéznél hideg pezsgőd? Gyorsan lehűtheted, ha nedves papírtörlőbe csavarod és így teszed tizenöt percre a fagyasztóba (feltétlenül húzd fel a konyhai időmérődet hozzá!). Ha nem innátok meg rögtön az egészet, hasznos dolog egy csinos pezsgődugó, így napok múltán is telis-tele lesz buborékokkal.
Egyszer láttam valahol, hogyan lehet a dugót körülvévő drótból aranyos kis francia székeket hajlítgatni - hát nem lenne remek minden nevezetes alkalomból felbontott pezsgő esetében készíteni egyet emléknek?

“I drink champagne when I'm happy and when I'm sad. Sometimes I drink it when I'm alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I'm not hungry and drink it when I am. Otherwise I never touch it - unless I'm thirsty.“
(Madame Lilly Bollinger)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése