2015. július 20., hétfő

Tanácsok 17 - A szépséges hétfőről

Szegény hétfőt mindenki utálja - pontosan ezért a lehető legjobb megoldás, ha telepakolod annyi kellemes és szívderítő programmal, amennyivel csak lehet; így máris nagyobb kedvvel pattan ki az ember az ágyból reggel, nemde? Egyszer olvastam egy hölgyről, aki a hétfőt nevezte ki a "szépség és egészség napjának". Szerintem nagyszerű gondolat; én így csinálnám:
Roppant egészséges reggelivel kezdeném a napot: friss gyümölcsökkel telepakolt zabkásával, esetleg zöldfűszeres túrókrémmel megkent rozskenyér-szeletekkel, amikre csírákat púpoznék; ezt követné egy csésze illatos zöldtea. Gyors arctisztítás után feltennék egy vékony réteg hidratáló maszkot, majd beugranék a zuhany alá, ahol végigdörzsölném magam egy őrölt mandulából, mandulaolajból, mézből és rózsavízből kevert testradírral (ha te szereted az erősebb radírt, használhatsz cukrot is mandula helyett). Az arcomról lemosnám a maszkot, majd szárítkozás után jönne egy kellemes illatú testápoló.
Napközben figyelnék rá, hogy megigyak másfél liter vizet, ebédre könnyed salátát csomagolnék, és időnként beiktatnék öt perc szünetet, amikor mélyeket lélegeznék, kibámulnék az ablakon, megennék egy kocka csokit, frissítő arcvízzel permetezném magam, és még véletlenül se böngészném az internet bugyrait. Munka végeztével elmennék úszni, biciklizni vagy éppen otthon jógáznék egyet.
Este jöhetne a kényeztetés legjobb része: a szépségápolás. Csináld úgy, ahogy neked tetszik. Szőrteleníts vagy se. Manikűrözz magad, vagy oldd meg profi manikűrössel - de azért tegyél fel egy tápláló kézkrémet, és ne feledkezz meg a lábápolásról sem. Tisztítsd meg az arcod, gőzölj kamillateával vagy radírozz mandulaolajas cukorral - én jobban szeretem a sónál, mert apróbb szemű. Ezt követően tegyél fel egy bőrtípusodnak megfelelő maszkot: én mostanában csak szétgyaszatolok rajta egy fél epret; az enyhe gyümölcssav épp annyira hámlaszt, amennyire szeretném, és nagyszerű érzés az édes, illatos gyümölcslé az arcomon. Ha kedved van a hajadra is feltehetsz egy ápoló tojásos-kamillás kevercset. Amíg hat a pakolás, heveredj le a kanapéra vagy éppen a fürdőkád meleg vizébe, készíts a kezed ügyébe egy csésze finom gyógyteát, gyújts meg egy illatos gyertyát, olvasgasd a kedvenc regényedet, hallgass megnyugtató zenét, vagy csak bámuld a szemközti vadgesztenyefát és számolgasd rajta a gesztenyefürtöket. Ha végképp eleged van, ne csinálj semmit: hunyd le a szemed és tegyél rá két szelet uborkát. Végül mosd le a maszkot, bújj pihe-puha köntösbe, és fejezd be a napodat egy olajos arcmasszázzsal. Az én kedvencem a csipkebogyó-magolaj, de mások a körömvirágolajra vagy a gránátalma-magolajra esküsznek: távol álljon tőlem, hogy megmondjam, neked mi a legmegfelelőbb. A masszázst követően mély és pihentető alvásban lesz részed. Hát nem csodálatos nap a hétfő...?
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése