2015. június 8., hétfő

Tanácsok 11. - Zöldekről

- Csukd be a szemed - mondtam B-nek, majd miután engedelmeskedett, a kezébe nyomtam a poharat - és most kóstold meg.
- Finom - mosolyodott el lehunyt szemmel, majd ránézett a pohárban úszkáló, bizonytalanul zöldes lötyire - Jesszusom, ez meg micsoda???
Hát igen: a zöld leveket nem azért isszuk, mert csinosak. Mdmselle-től és Blanche-tól tanultam őket, és tovább is adom a tanácsot: fogj egy marék megmosott bébispenótot, tedd egy magas falú edénybe, hajíts utána kétféle, tetszés szerinti puha gyümölcsöt, facsarj hozzá egy fél citromot, majd pottyants bele egy evőkanálnyi mézet, és ha szeretnél, fahéjat, gyömbért, miegyebet. Kevés vízzel felengedve, összeturmixolva, rendkívül ronda, ám roppant egészséges italhoz jutsz. Mi a reggelihez isszuk általában; ennél egyszerűbb módja nem nagyon van annak, hogy az ember hozzájusson a szükséges vitaminokhoz, és bónuszként némi rosthoz is. A napi öt adag zöldségből reggel ki is pipálhatunk legalább kettőt. A folyadék jót tesz a bőrnek, a rosttal együtt segíti az emésztést, és sokkal energikusabbá tesz bennünket, mint bármilyen kávé. Ráadásul annyira könnyű elkészíteni, hogy az már szinte csalás.

3 megjegyzés:

  1. Az év felfedezése, hogy a bébispenótnak semmilyen íze nincs. :) Bár én nem is tudom, a rendes spenótnak milyen van, mert sosem voltam hajlandó megkóstolni. De turmixokban én is szívesen teszem a bébispenótot.

    VálaszTörlés
  2. És rendes spenóttal szoktam, és azzal is finom. A kedvenc az alma+narancs+spenót+gyömbér keverék.

    VálaszTörlés
  3. Hmmm, ez nagyon jól hangzik, ki fogom próbálni! A rendes spenótot is szeretem, de bébihez gyakrabban jutok: általában az előzacskózott változatot veszem a közértben.

    VálaszTörlés