2015. április 8., szerda

Beyond Q bookshop

A bevásárlást intézve minden alkalommal megfogadtam, hogy legközelebb betérek a kézzel írt táblával hirdetett, alagsori könyvesboltba a közért mellett, ennek ellenére valahogy hónapokig nem került erre sor. Egészen picike, csöndes, félhomályos boltocskának képzeltem, egyetlen barátságos eladóval.
Rettentően meglepődtem, amikor egy szombaton gitárzenét hallottam ki az üzletből - annyira, hogy hónom alatt a kenyérrel és tejjel határozottan lemasíroztam a lépcsőkön, be a könyvek közé. Nagyobbat nem is tévedhettem volna a boltot illetően: igazi labirintus fogadott, zegzugos, papírszagú antikvárium két embernyi magasságú polcokkal. Az egyik sarokban kialakított üvegfalú szobában tartották a könyritkaságokat, kicsit távolabb lemezek és filmek sorakoztak, és ahogy bóklásztam a polcok köztt, rábukkantam egy kisebb emelvényre, rajta zongorával, előtte pár székkel: hétvégente itt zenéltek a meghívottak. A székek melletti pultban sütik és szendvicsek várták a vendégeket, mosolygós hölgy bólogatott a zenére, a válla körül kávé és gyömbértea illata szállongott.
A polcok között találtam egy megroggyant, kopott huzatú, kényelmes fülesfotelt: belehuppantam, letettem mellé a szatyromat, és felcsaptam egy könyvet az eukaliptuszok fajtáiról. Amikor meghallottam a papagáj hangját, először azt hittem, én ábrándoztam el túlságosan az ausztrál erdőkről, de mint kiderült, a bolthoz tartozik egy kisebbforma, élénkpiros kakadu, aki nagyon élvezi a hétvégi műsorokat.

3 megjegyzés:

  1. Curtinben, Ausztrália fővárosi területén :) tettem linket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Valamiért azt hittem, már Magyarországon élsz, biztos a jogi egyetemen való vizsgázásod vezetett félre. Na, de ha egyszer Curtonben járon, megnézem.

      Törlés